ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ


Ανακοίνωση (01/04/2024)


Ο γέροντας Δοσίθεος ανακοινώνει ότι θα σταματήσει τις ομιλίες του στην αίθουσα του συνδέσμου Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στη Θεσσαλονίκη και θα τις συνεχίσει, με την Χάρη του Θεού, στο μοναστήρι της Αγίας Σκέπης τις μέρες και ώρες που είναι ανοιχτό το μοναστήρι, όπως είναι αναρτημένα στην παρούσα ιστοσελίδα στην καρτέλα "Επικοινωνία".   


Ανακοίνωση επιδόματος παιδιούΗ Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης Παραποτάμου – Ροδοπόλεως Σερρών, της Ιεράς Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου του Δήμου Σιντικής, σας ανακοινώνει ότι:


Για κάθε παιδί, που θα γεννιέται στο Δήμο Σιντικής από το νέο έτος 2024, η οικογένεια θα ενισχύεται με το επίδομα των 100€/μήνα για ένα έτος.


Η έγκριση του επιδόματος προϋποθέτει οι γονείς:

 • Να είναι Έλληνες
 • Να είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι
 • Να έχουν τελέσει το Μυστήριο του Ορθοδόξου Γάμου και όχι πολιτικό γάμο
 • Να έχουν πνευματικό οδηγό - εξομολόγο
 • Να είναι συνειδητά μέλη της Ορθοδόξου Ανατολικής Εκκλησίας του Χριστού
 • Να συμμετέχουν στα Μυστήρια της Εκκλησίας μας


Σε όσους θέλουν να προσφέρουν οικονομική ενίσχυση στους νέους γονείς, ενημερώνουμε ότι:

 • Η ενίσχυση θα πηγαίνει απευθείας στους γονείς του παιδιού.
 • Ο Δήμος Σιντικής θα μας ενημερώνει για τις γεννήσεις των παιδιών σε συνεργασία με τους πνευματικούς της Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου.
 • Τα παιδιά θα είναι υπό την προστασία της Παναγίας μας.

Πληροφορίες: 6972413856


"Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Έθνους μας είναι η υπογεννητικότητα, καθώς πεθαίνουν πολύ περισσότεροι από όσους γεννιούνται. Αν δεν επέμβει ο Θεός, το Έθνος μας θα έχει ημερομηνία λήξεως. 

Δυστυχώς, οι πολιτικοί και πνευματικοί άρχοντές μας είναι εντελώς αδιάφοροι. Πολύ φοβούμαι ότι κάποιοι από αυτούς είναι εντεταλμένα όργανα της Νέας Τάξης Πραγμάτων, για να επιτελέσουν τα φθονερά σχέδιά τους, που είναι να εξαφανίσουν την Ορθόδοξη Πίστη και το Έθνος μας. Σε αυτό το «γκρέμισμα» χρησιμοποιούνται και υψηλόβαθμα στελέχη της Ορθοδοξίας μας, μέλη των σκοτεινών στοών και της μασονίας.

Ο απλός λαός, με όσους Αρχιερείς και Ιερείς έχουν απομείνει, ας αναλάβουμε δράση με την Χάρη του Τριαδικού Θεού μας, με τη βοήθεια του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, με τις πρεσβείες της Παναγίας Μητρός μας, των Αγίων Μαρτύρων, των Ομολογητών, των Αγίων Αποστόλων, των Ουρανίων Αγγέλων, Αρχαγγέλων και όλων των Αγίων Ταγμάτων.

Να ενωθούμε με τον Κύριο και Θεό μας, που νίκησε το διάβολο και τον θάνατο πάνω στον Σταυρό. Έτσι κι εμείς, ενωμένοι μαζί Του, θα νικήσουμε τα όργανα του διαβόλου. Αμήν".


Μήνυμα Γέροντα Δοσιθέου 


ΜΗΝΥΜΑ ΓΕΡΟΝΤΑ ΔΟΣΙΘΕΟΥΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


 1. Να ομολογούμε την Ορθόδοξη Πίστη μας με οποιοδήποτε κόστος ή τίμημα και αν χρειαστεί να πληρώσουμε... Η ομολογία μας να συνοδεύεται με την αγάπη μας, την ζωή μας, τις πράξεις μας.
 2. Να ζούμε με μυστηριακή ζωή, με διαρκή μετάνοια, εξομολόγηση, εκκλησιασμό και συχνή Θεία Κοινωνία με τις ευχές του πνευματικού μας.
 3. Να γνωρίζουμε ότι όλα τα μυστήρια των αιρετικών είναι άκυρα, σύμφωνα με τα λεγόμενα των νέων και παλαιών Αγίων της Ορθοδόξου Εκκλησίας του Χριστού μας.
 4. Είναι απαραίτητο να έχουμε έναν Ορθοδοξότατο πνευματικό οδηγό – εξομολόγο, ο οποίος:
 • Να ορθοτομεί την Πίστη των νέων και παλαιών Αγίων μας και των Οικουμενικών Συνόδων (εκτός του νέου τύπου Κολυμπαρίου, που δέχτηκε όλες τις αιρέσεις).
 • Να μην είναι νεωτεριστής, αλλά να δέχεται τις παραδόσεις των Αγίων της Εκκλησίας του Χριστού.
 • Να είναι αντιοικουμενιστής – αντιπαπικός και να μην συμβιβάζεται με τις αιρέσεις.
 • Να αναγνωρίζεται από την Ιερατική Στολή του, από τα μακριά μαλλιά και γένια του και, γενικά, απ' όλη την ζωή του, γιατί η παράδοση είναι μέρος της Πίστεώς μας.
 • Δεν είναι δυνατόν να έχει πρεσβυτέρα αιρετική, δίχως να βαπτίστηκε Χριστιανή Ορθόδοξη. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι επικίνδυνος και για τον ίδιο και για τους άλλους.
 • Να εφαρμόζει όλες τις διατεταγμένες νηστείες, που έχει η Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού μας.
 • Να είναι σταθερός και ξεκάθαρος στα Ορθόδοξα Δόγματα της Εκκλησίας.
 • Να μην είναι φιλάργυρος, φιλήδονος, φιλόδοξος και δίγνωμος, αλλά το «Ναι» του να είναι «Ναι» και το «Όχι» του να είναι «Όχι».
 • Η ζωή του να είναι ξάστερη από ηθικής πλευράς. Για τους σκανδαλοποιούς μάς προειδοποιεί ο Κύριός μας λέγοντας: «Συμφέρει στον άνθρωπο να του κρεμάσουν μια μυλόπετρα στον λαιμό και να καταποντιστεί στη θάλασσα, παρά να σκανδαλίσει έναν των μικρών, που πιστεύουν σε εμένα» (κατά Ματθαίον 18:6).


Καλό πνευματικό αγώνα και με την χάρη του Παναγίου Πνεύματος να συνταχθούμε στη Βασιλεία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, όποτε ο ίδιος το θελήσει. Αμήν, Αμήν, Αμήν.ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ – ΙΕΡΕΙΣ


ΟΥΑΙ σε εκείνους, που προσπαθούν να βγάλουν τον Εσταυρωμένο Χριστό μας και τις εικόνες των Αγίων έξω από την Εκκλησία Του! Αυτοί είναι όργανα του Αντιχρίστου, είναι επικίνδυνοι, γι' αυτό μην τους κάνετε υπακοή. Θα τους συνέφερε να δέσουν μια πέτρα στον λαιμό και να πνιγούν, σύμφωνα με τα λόγια του Ευαγγελίου, παρά να δημιουργούν σκάνδαλα στο πλήρωμα της Εκκλησίας. Τους παρακαλούμε να μετανοήσουν πριν να είναι πολύ αργά, διότι θα επέμβει ο Ουρανός και τότε αλλοίμονό τους.

Ακούει η Ιερά Σύνοδος και ο Μητροπολίτης Περιστερίου ή «περί άλλων τυρβάζει»;

Καλή μετάνοια σε όλους μας, πριν να είναι πολύ αργά…

(Γένοιτο Κύριε).